Sla over naar de inhoud

Product of dienst kenbaar maken via LinkedIn

LinkedIn kun je zien als een soort zakelijke Facebook. Het is een handig platform om informatie te delen, werk te vinden en jouw product of dienst kenbaar te maken. In dit artikel wordt er uitgelegd hoe je LinkedIn kunt gebruiken voor jouw bedrijf.

Het bereik van LinkedIn

Via LinkedIn is er een hoop mensen te bereiken. Wanneer jij een bericht plaats dan ziet jouw netwerk dit bericht. Maar als iemand van jouw netwerk dit bericht interessant vindt dan ziet zijn netwerk ook jouw bericht in hun nieuwsoverzicht, dit wordt het 2e graads netwerk genoemd. Wanneer iemand uit het 2e graads netwerk dit bericht ook interessant vindt dan ziet zijn netwerk ook nog is jouw bericht, dit wordt het 3e graads netwerk genoemd. Mocht jouw product of dienst dus zeer interessant of probleemoplossend zijn dan kun je al een hoop mensen bereiken door alleen al een bericht te plaatsen.

Het is ook mogelijk om te adverteren via LinkedIn. In Nederland kent LinkedIn al 4,7 miljoen gebruikers en zijn er 771.000 dagelijks actief op dit platform (2Bfound, 2020). Door gebruik te maken van LinkedIn advertenties kun je dus een hoop mensen bereiken. Later in dit artikel wordt hier dieper op ingespeeld.

 

Personen benaderen via LinkedIn

Bij duurdere producten of diensten willen bedrijven eerst een gesprek aangaan om de meerwaarde ervan in te zien. LinkedIn is het ideale platform om bedrijven te benaderen om op gesprek te mogen komen. Houdt er rekening mee dat bedrijven regelmatig worden benaderd door sales verkopers en niet altijd zitten te wachten om met iedereen een gesprek aan te gaan, zij hebben het immers ook druk met andere zaken. Hiervoor vereist dus een goede aanpak.

Stap 1: Professioneel profiel

Wanneer jij bedrijven benaderd via LinkedIn ben jij het visitekaartje van jouw bedrijf. Het is daarom belangrijk dat jouw LinkedIn profiel er professioneel uitziet, dit is namelijk de eerste indruk die ze krijgen. Zorg daarom voor een professionele profielfoto, een pakkende headline en een goede samenvatting op jouw profiel. Wanneer de persoon die benaderd wordt een slechte indruk heeft op jouw profiel legt die ook indirect een link met het product of dienst dat wordt aangeboden.

Stap 2: Actief bezig zijn met LinkedIn

LinkedIn gaat pas werken als je er zelf ook tijd en energie insteek. Zorg daarom ook dat je een groot zakelijk netwerk opbouwt. Dit netwerk ziet namelijk ook jouw berichten in hun nieuwsoverzicht. Zorg dat de berichten die je plaats waardevolle content bevat voor jouw netwerk. Op deze manier laat jij jouw expertise zijn en ziet het netwerk sneller de meerwaarde van jouw product of dienst. Ook door inhoudelijk te reageren op anderen hun berichten laat je jouw expertise zien. Ook buiten jouw netwerk om zien gebruikers jouw reactie.

Stap 3: Potentiële klanten uitnodigen

Is jouw LinkedIn profiel professioneel en heb je een aantal inhoudelijke berichten geplaatst die jou positioneert als een expert. Dan ben je klaar om potentiële klanten persoonlijk te benaderen. Zorg dat je van tevoren voldoende informatie weet over deze persoon door op zijn LinkedIn profiel te kijken. Dit helpt om het gesprek in goede banen te leiden. Benaderd de persoon altijd persoonlijk en noem diegene bij zijn of haar voornaam. Leg uit hoe je op diegene zijn profiel bent gekomen en vertel inhoudelijk kort iets over jouw product of dienst zodat je interesse opwerkt. Begin niet gelijk iets te verkopen of aanbieden. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een gratis adviesrapport toe te sturen naar de persoon die bij het bedrijf werkt die je als potentiele klant wilt hebben. Online marketeers sturen bijvoorbeeld een gratis SEO-scan van de website van het bedrijf dat ze als klant willen. Wanneer dit bedrijf intern weinig kennis heeft omtrent deze dienst dan kunnen zij bereid zijn om het online marketing bedrijf in te schakelen om het gemaakte advies uit te voeren.

Let bij het benaderen van personen wel goed op dat de juiste persoon binnen het bedrijf wordt benaderd. Zorg dat je uitzoekt wie de beslissingen maakt binnen het bedrijf om jouw product of dienst aan te schaffen en stuur diegene een bericht.

 

Adverteren via LinkedIn

Zoals eerder is beschreven kun je een hoop mensen bereiken via LinkedIn. Daarom kunnen advertenties via LinkedIn best interessant zijn om jouw product of dienst kenbaar te maken. Het is hierbij belangrijk dat je zorgvuldig jouw doelgroep samenstelt om het maximale uit het budget te halen. Ook het doel van de advertentie is heel belangrijk, in dit artikel focussen wij ons op het binnen halen van kwalitatieve leads. Met de verkregen leads kun je mensen verder gaan benaderen. Deze groep heeft al immers interesse getoond in jou of het product of dienst dat je aanbiedt.

Een goede methode om leads binnen te halen is door gebruik te maken van een lead magnet. Met een Lead magnet wordt er gratis iets aangeboden in ruil voor persoonsgegevens. Een online marketing bedrijf biedt bijvoorbeeld gratis een content kalender aan in ruil voor persoonsgegevens. Zorg dat de Lead magnet waardevol is en betrekking heeft tot jouw product of dienst zodat de leads die je binnen haalt relevant zijn voor het bedrijf.

Met behulp van LinkedIn Lead Gen Forms is het mogelijk om een formulier toe te voegen in jouw advertentie met een call to action knop. Dit is gebruiksvriendelijk en verhoogt de kans om kwalitatieve leads binnen te krijgen.

Zorg dat je jouw campagne goed bij houdt. Kost een lead meer dan dat het oplevert dan is de advertentie wellicht niet relevant genoeg voor de doelgroep of is adverteren via LinkedIn misschien niet de juiste methode. Kost een lead relatief weinig in verhouding met wat het oplevert dan zou het interessant kunnen zijn om het budget te verhogen. Daarnaast is het ook verstandig om te testen met verschillende advertenties om te kijken welke de meeste leads oplevert. Test bijvoorbeeld meerdere Lead magnets om te kijken welke het meest wordt gebruikt. Ook zorgt dit voor afwisseling in content bij de doelgroep die is ingesteld. Analyseer de verkregen data regelmatig om jouw campagne te optimaliseren.

Published inOnline marketing

28 Comments

 1. Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your next post thank you once again. Kai Waite Dyke

 2. I really like it when folks get together and share opinions. Great site, keep it up! Anatola Woody Utter

 3. Thanks for your whole work on this website. My niece takes pleasure in working on research and it is simple to grasp why. We all notice all relating to the powerful ways you render vital tricks via your website and therefore welcome response from website visitors on this topic while our own simple princess is without question understanding so much. Take pleasure in the rest of the year. Your performing a very good job. Sal Lazarus Sparks

 4. Happy Thanksgiving my friends! And such lovely captures! Helaina Elihu Davies

 5. Awesome tool for creating a global business directory! Adding new cities is as easy as it can get, the extensive backend features for admin makes this theme a clear winner in this niche. Emmalee Ludwig Swift

 6. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email. Orly Linn Dewie

 7. iya nih saya di Malang sering ngisi2 buat dapet bantuan untuk UMKM. Membaca syarat-syaratnya jadi sedikit banyak tahu. Tapi sampe skg gak diapprove2. eeh malah curcol ya hehe Abigael Adamo Lodmilla

 8. There is certainly a lot to find out about this subject. I like all the points you made.| Maxie Olav Anastas

 9. Thanks for the diverse tips contributed on this blog. I have noticed that many insurance providers offer shoppers generous reductions if they favor to insure a few cars with them. A significant variety of households own several autos these days, in particular those with more aged teenage kids still located at home, as well as the savings with policies may soon increase. So it will pay to look for a great deal. Malory Whitman Thrift

 10. Your photos and descriptions are phenomenal. And the names. The Bridge of Balgie is mighty fine. Cherise Giulio Bobinette

 11. Hi, its good paragraph regarding media print, we all know media is a fantastic source of data.| Bobette Porter Leona

 12. As soon as I noticed this site I went on reddit to share some of the love with them. Lillis Roosevelt Fayina

 13. After I originally left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Perhaps there is a way you are able to remove me from that service? Kudos. Tomasine Grace Viridissa

 14. קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, metamask token factory example

 15. קמגרה למכירה במודיעין פעמים רבות אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות משהו, אבל “רק הפעם” פשוט נמנעים מלעשות את זה, פשוט כי זה דורש יותר מדי מאמץ. אותו הדבר נערות ליווי בפתח תקווה

Reacties zijn gesloten.